Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Hazine’nin son 20 yılın en yüksek faiz oranıyla borçlanmasına sert tepki göstererek, “Bir yandan ‘Faize karşıyız, faiz lobisiyle mücadele ediyoruz, faiz lobisi bize operasyon çekiyor’ diyeceksiniz, diğer taraftan dünyada dolar faizi yüzde 1-2 seviyesindeyken, tam yüzde 8,62 faizle, bir başka deyişle ‘tefeci faiziyle’ dolar borçlanacaksınız.” ifadelerini kullandı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son 20 yılın en yükseği faiz oranıyla, 2 milyar dolarlık borç için 5,5 yılda 948,7 milyon faiz ödeyecek olmasını eleştirdi.
20 yılda 500 milyar dolar faiz ödedikleri yetmedi…
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, “İktidarı bugüne kadar sürekli uyardık; ‘söylemleriniz Hz. Ömer, eylemleriniz turist Ömer olmasın’ dedik. Ama maalesef bu çelişkili durumun bir örneğini daha yaşıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 yıl vadeli, yüzde 8,62 faizle 2 milyar dolar borçlandı. Bu borçlanma, 2 milyar dolar kredi için 1 milyar dolara yakın faiz ödeyeceğiz manasına geliyor. 20 yılda 500 milyar doların üzerinde faiz ödedikleri yetmedi, faiz ödemeleri tam gaz devam ediyor.” dedi.
Tefeci faiziyle dolar borçlanıyorlar
İktidarın 200 milyar doları bulan kamu döviz açığını astronomik oranda faizle, döviz borçlanarak finanse etmeye çalıştığını belirten Erbakan, “Bir yandan ‘Faize karşıyız, faiz lobisiyle mücadele ediyoruz, faiz lobisi bize operasyon çekiyor’ diyeceksiniz, diğer taraftan dünyada dolar faizi yüzde 1-2 seviyesindeyken, tam yüzde 8,62 faizle, bir başka deyişle ‘tefeci faiziyle’ dolar borçlanacaksınız.” ifadelerini kullandı.
İktidar çıkmaz sokakta patinaj çekiyor
Millî Görüş olarak borç, faiz, zam, vergi, beton, çimento ekonomisinin çıkmaz sokak olduğunu 50 senedir haykırdığımızı kaydeden Dr. Fatih Erbakan, “İktidar çıkmaz sokakta, çaresiz bir şekilde patinaj yapmaya devam ediyor. Çözüm borçlanmak değil, israfı ve imtiyazlılara kaynak aktarmayı bırakıp, denk bütçeyi gerçekleştirip, milli kaynak paketleri ile kaynak üretmek ve üretim ve ihracat odaklı ekonomiye geçmektir.” çağrısını yineledi.